Suosittu nettipelaaminen

Online-pelaaminen eli nettipelaaminen on uusi internetin mukana tullut tapa viettää aikaa peliharrastuksen parissa. Ensimmäiset online-pelit toimivat pelikonsoleilla, mutta tietokoneiden ja www:n yleistymisen myötä huomattava osa internetin pelitarjonnasta löytyy nyt www:stä ja useimpia pelejä voi pelata myös suoraan web-selaimella.

Netissä on tarjolla pelejä aivan joka lähtöön, alkaen yhden käyttäjän älypeleistä, kuten sudokusta, sanaristioista ja tietovisoista aina tuhansien samanaikaisten käyttäjien massiivimoninpeleihin. Suomalaisten trivia-pelien ystävien eräs suosikki on Älypää.com. Tältä sivustolta löytyy perinteisen trivian lisäksi useita erilaisia tietovisailua mm. juniori, seniori ja erityisen vaikea versio trivia-pelistä. Älypää aloitti jo 1990-luvulla TV-ohjelmana ja siirtymä www:n puolelle oli luonnollista jatkoa tv-ohjelmalle. Älypäätä voi pelata myös mobiiliversiona. Trivia-pelien suosio perustuu monipuolisiin kysymyksiin eri aihealueilta ja siihen, että eritasoisille pelaajille löytyy sopivan vaikea visailu. Trivia-pelaaminen on varsin ”koukuttavaa”, kuten sitä joskus kokeilleet tietävät.

Toiset kaipaavat puolestaan vauhdikkaampaa menoa ja samalla enemmän jännitystä, ja monien mieleen ovatkin erilaiset videopelit, joita löytyy netistä runsaasti. Yksinkertaisimmat pelit ovat java-appletin tai flash-pluginin avulla toimivia selaimen päällä ajettavia ”pikku ikkunoita”. Mutta myös koko ruudun tilassa toimivia huippugrafiikalla toteutettuja massiivimoninpelejä ja FPS -taistelupelejä on runsaasti tarjolla, jopa ilmaiseksi. Näiden pelien suosio perustuu luonnollisesti siihen, että pelaaja voi eläytyä aidosti peliin, ja lisäksi hyvässä seikkailupelissä on usein myös kiehtova juoni ja taustatarina.

Mutta monet kaipaavat peleistä kuitenkin ihan oikeaa jännitystä – sellaista, jossa on mukana rahaa. Erilaiset rahapelit ovatkin yksi suosituimpia pelityyppejä, ja suomalaiset ovat innolla ottaneet vastaan internetin tarjoamat online-kasinot, sillä tunnetusti suomalainen rahapelitarjonta on ollut hyvin rajoitettua. Oli kyse sitten rahapeleistä tai muista netin online-peleistä, on suositeltavaa tutustua meidän postausta ”Online pelaaminen ja pelimarkkinat”, josta löydät runsaasti hyödyllistä tietoa sekä vinkkejä nettipelaamiseen liittyen.

Pelaaminen on aina ollut suosittu tapa viettää aikaa. Entisaikaan viihdyttiin korttiringeissä ja pelattiin kavereiden kanssa sököä tai mustaa pekkaa perheen kanssa. Elektroniset pelit olivat heti markkinoille tultuaan suuri menestys – monet ehkä muistavatkin ensimmäiset tv-pelit. Nyt internetin aikakautena pelit ovat luonnollisesti löydettävissä myös online-versioina internetistä. Pelaaminen on nyt helpompaa, ja kenties myös suositumpaa, kuin koskaan ennen.