Nettipelejä

Enenevässä määrin kaikkia pelejä voi pelata netissä moninpelinä. Sanalla nettipeli puheessa kuitenkin yleensä tarkoitetaan lyhytkestoisia, satunnaisesti pelattavia pelejä, ei pitkäjännitteisiä roolipelejä kuten World of Warcraft tai yleensä ottaen pelejä joita varten pitää ladata peliohjelma omalle koneelle, vaan pelejä joita voi pelata nettiselaimen ruudulla.

www.pelikone.fi sivuilla voi pelata monia nostalgiapelejä kuten Tetris tai Pacman. Yksi suosituimmista on Bejeweled, jossa vaihdellaan eriväristen kivien paikkaa keskenään, tavoitteena muodostaa samanväristen kivien linjoja, malli jota on käytetty hyväksi monessa muussakin pelissä. Kaikille vanhoille Windowsin käyttäjille tuttu Mahjong elää myös netissä uutta elämää, erilaisia variaatioita on tarjolla varmasti satoja. Joissakin pelitekniikka poikeaa perus-Mahjongista, sanoisimmeko läjä-mallista? Kaikissa kahden samanlaisen nappulan löytäminen ja klikkaaminen saa ne katoamaan, mutta joissain nappulat ovat samalla tasolla ja niiden pitää olla yhdisttetävissä viivalla jossa on korkeintaan kaksi mutkaa, esimerkiksi.

Toisen nettipelien ryhmän muodostavat hedelmäpelit ja niitä hieman monimutkaisemmat videohedelmäpelit joita joskus kutsutaan myös slottipeleiksi. Esimerkiksi Betsson-klassikot sivuilla voi pelata monia. Idea on sama kuin tutuissa hedelmäpeleissä, ja esimerkiksi 3×3:n ruudun Ring the Bells on varsin saman näköinen kuin monet kaupasta tai kulmabaarista tutut koneet. Pelissä pyörivät tutut hedelmät, kellot ja kultaharkot, ja voittoa saa sen mukaan minkä numeron kutakin kuvaa kone arpoo ruudulle, ja missä järjestyksessä. Muissa peleissä kuten Jazz of New Orleans tai Cowboy Treasure ruutuja on enemmän ja kuviot ovat teeman mukaisia, samoin kuin ääniraita. Peleissä on useampia voittolinjoja, joita voi pelata yhtä aikaa tai valita vain yhden tai kaksi kerralla. Mukana on myös jackpot-mahdollisuus joten pelaaja voi kerralla voittaa isonkin summan!

Erilaisia action-pelejä on myös paljon tarjolla, esimerkiksi tasohyppelypelejä – vanhanaikaista kaksiulotteista Super Mariota voi esimerkiksi pelata nyt flash-pelinä netissä. Pelikoneen lisäksi esimerkiksi www.gameli.fi saitilla on paljon pelejä: nopeasti huomaa että monet peleistä ovat samoja.