Metal Gear Solid – Snaken rikas perintö jatkuu

Solid Snake on pelimaailmassa yhtä tunnettu nimi kuin Iso-Arska elokuvamaailmassa. Pelintekijä Konamin legendaarinen Metal Gear Solid ilmestyi ensimmäistä kertaa vieläkin legendaarisemmalle PlayStation-konsolille vuonna 1998. Loppu on varsin menestyksekästä historiaa.

Konami toki julkaisi 80-luvun lopulla ensimmäiset MGS-pelit, mutta vasta PSX nosti pelin täysin uusiin sfääreihin. Pelissä päähenkilö Solid Snaken tehtävä on estää terroristien ydinisku sabotoimalla heidän tukikohtansa ja pelastamalla kaksi toimintaa olennaisesti tukevaa henkilöä. Pelaajan tehtävä on suorittaa tehtäviä, ratkaista ongelmia ja pysyä (kirjaimellisesti) poissa vihollisten näkökentästä. Pelissä tärkeintä on kärsivällisyys ja kekseliäisyys, sillä Solid Snaken tulee edetä huomaamatta.

Pelin sisällä on monia mielenkiintoisia tapoja välttyä vihollisten huomiolta. Ruudulla pelaajaa auttaa tutkakartta ja pelissä itsessään on monia apuvälineitä, joiden avulla Snake pystyy piiloutumaan. Esimerkiksi niinkin yksinkertainen väline kuin pahvilaatikko auttaa pelaajaa etenemään vihollisten keskuudessa näiden huomaamatta.

Metal Gead Solid myi yli kuusi miljoona kopiota ja pelikriitikkojen mukaan MGS on yksi tärkeimmistä konsolipeleistä, joka löi tahdit pelimaailman kehitykselle. Näin vuosia myöhemmin MGS:tä julkaistiin nykykonsoleille uusin versio nimeltään Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, jonka ulkoasu saa pelaajat haukkomaan henkeä. Sen enempää juonta paljastamatta pelissä yhdistyy monen aikaisemman MGS-pelin juonet.

Mikäli muistat kaikki tuskaiset mutta ah-niin-ikimuistoiset pelitunnit Snaken parissa, MGS V on ehdottomasti sinua varten!