Battlefield 4 Hardline

Battlefieldin uusin versio on vuoden 2015 paras first-person shooter (FPS), jonka verkkopelaaminen muuttaa mielikuvasi verkkoräiskinnöistä ikuisesti. EA Sportsin Battlefield-sarjan uusin kruununjalokivi, Hardline, tuo pelaajalle jotain täysin uutta ja samalla lopettaa ainaisen vertailun Call of Dutyn kanssa. Voittajia voi olla ainoastaan yksi.

Pelissä ei enää ole tyypillistä FPS-teemaa, jossa pelaajat ovat armeijan väreissä taistelemassa terroristeja vastaan. Hardlinessa on nimittäin uusi teema: Poliisit vs. rikolliset. Peliä voi pelata seuraavilla alustoilla: PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 ja PlayStation 4. Yksinpelissä seurataan kutkuttavaa tarinaa poliisien taistelussa huumerinkiä vastaan. Pelin tarina yhdistettynä mielettömiin grafiikoihin ylittää kaikki odotukset ja päihittää kilpailijat mennen tullen.

Yksinpelaamisesta on tehty erilaista verrattuna muihin FPS-peleihin. Tyypillinen FPS-räiskiminen tehtävästä toiseen ei enää onnistu: Tehtävissä sekoitetaan ensimmäisen persoonan ammuntaa Tom Clancyn Splinter Cell -pelin stealth-tyyliin. Samalla suorittamalla tehtävät tehokkaasti Veteraani-tasolla pelaajat palkitaan nopeammin uusilla aseilla ja paketeilla.

Pelin paras puoli on kuitenkin verkossa pelaaminen. Los Angelesin keskustassa poliisien ja rikollisten rähinöinti muistuttaa totaalista anarkiaa, sillä pelissä voit kaapata autoja GTA-tyylin tai lentää hävittäjillä pommittaen viholliset tuusan nuuskaksi. Mikä parasta, pelin ympäristö tuhoutuu realistisesti ja voit esimerkiksi tuhota rakennuksia rajattomalla ruokahalulla.

Battlefield 4 Hardline tekee sen mitä Call of Duty ei pysty: Uudistuu pelimaailman evoluution mukana.