Legendaarinen Crash Bandicoot

Jos olit 90-luvulla ensimmäisen Sony PlayStationin onnellinen omistaja, tunnet varmasti Crash Bandicootin. 18 eri peliä ja 40 miljoonaa myytyä kopiota kertovat selkeää kieltä yhdestä maailman suosituimmasta konsolipelistä.

Ensimmäinen Crash Bandicoot -peli julkaistiin vuonna 1996 ja pelin sai monet ihmiset PlayStationin paketissa. Koska PlayStationin grafiikka oli siihen aikaan maailmaa mullistavaa, myös Crash nähtiin täysin uudenlaisena kokemuksena. Hauskat musiikit, tehtävät, hahmot ja pelikokemus valloittivat miljoonien pelaajien sydämet.

Pelin ytimessä Crash yrittää estää Dr. Cortexin maailmanvalloitusyritykset 30:ssä eri tasossa keräämällä omenoita ja kristalleja, joita Dr. Cortex tarvitsee omissa ilkeissä aikeissaan. Kentät ovat erittäin nopeatempoisia ja arcade-tyylisiä esteratoja. Matkan varrella tapaat bosseja, joiden kellistäminen vaatii luonnollisesti huippuosaamista. Lopussa päihität ilkeän Dr. Cortexin lähettämällä hänet kuuta kiertävälle radalle.

Pelin jatko-osat seurasivat samaa kaavaa, mutta ympäristö ja pelikokemus muuttuivat radikaalisti. Esimerkiksi kolmannessa pelissä Crash pääsi ajamaan moottoripyörillä, vesiskottereilla ja lentokoneilla. Myöhemmin Crash seurasi Super Marion kaavaa kehittelemällä Crash-teemaisen karting pelin, Crash Team Racingin, joka oli niin ikään suurmenestys.

Crash-pelejä voi myös pelata Xbox-konsoleilla täysin uudella tarinalla. Peli vetoaa erityisesti niin, jotka ovat omistaneet alkuperäiset Crash-pelit. Valitettavasti alkuperäiset PSX:n Crash-pelit maksavat nykyisin maltaita ja ne, jotka onnistuivat säilyttämään alkuperäiset kopiot, voivat ansaita mukavasti kahisevaa myymällä pelinsä hardcore-faneille.

Jos tunnistat sanonnan Unga Bunga, tiedät varmasti, kuinka fantastinen pelisarja Crash Bandicoot on.