Legend of Zelda

Ensimmäinen Zelda-seikkailu ilmestyi 1986, jossa pelaaja sai tyytyä seuraamaan Linkin seikkailuja ylhäältä päin. Samaa 2D-mallia on sittemmin hyödynnetty erilaisissa matkapuhelinversioissa, varsinkin ennen nykyisiä kehittyneitä älypuhelimia.

Peliä on myös kopioitu siinä määrin että valopalloja ampuva, miekan kanssa vaeltava, rahaa ja parantavia voimia keräilevä sankari alkaa olla tuttu niillekin jotka eivät yhtään Zelda-peliä ole pelanneet.

Nintendon pelien hahmoista varmaankin vain Super Mario on tunnetumpi kuin Zelda:n sankari, vihreään piippalakkiin ja takkiin pukeutunut Link, joka muistuttaa hiukan Nukku-Mattia nuorena. Linkin tehtävänä on pelastaa prinsessa Zelda, uudestaan ja uudestaan, mutta tietysti tärkeintä on peli itse.

Seuraava osa sarjaa toi peliin roolipelin piirteitä, eli Linkin taidot ja kyvyt kehittyivät kun hän keräsi kokemusta, Link pystyi myös vaihtamaan aseensa parempaan ja pelistä kerätyllä rahalla pystyi nyt ostamaan lisätarvikkeita kuten parantavia juomia. Tämä on ollut osa peliä sen jälkeen.

Pelien tuotannossa on välillä ollut usean vuoden taukoja, ja pian näytti että Zelda ja Link olisivat jääneet eläkkeelle. Vuonna 1998 ilmestyi kuitenkin ensimmäinen 3D Zelda: Ocarina of Time, josta tuli yksi kaikkien aikojen eniten myyneitä ja parhaiten arvostettuja pelejä kautta aikojen. Useat pelilehdet ovat antaneet sille 10/10 pisteen arvostelun, ja monessa kyselyssä se on saanut kaikkien aikojen parhaan pelin tittelin. Nintendo on ollut hyvä rahastamaan vanhoilla peleillään, joten vanhoja hyviä pelejä on yhä saatavilla Nintendon taskukonsolilla tai puhelimeen asennettavaksi.